Sprawozdanie z Debaty „Prywatność w nowych technologiach”

20 marca 2013r. odbyła się debata na temat prywatności w nowych technologiach, jako pierwsze wydarzenie spośród cyklu zaplanowanego przez Fundację Bezpieczna Cyberprzestrzeń, którego celem jest zaaktywizowanie dyskusji na wybrane tematy z zakresu bezpieczeństwa prawnego i technicznego w nowych technologiach. Fundacja może stać się platformą dla skonfrontowania różnych poglądów i środowisk z tego zakresu.Temat przewodni spotkania nie został wybrany przypadkowo, bowiem zostało ono zorganizowane na dwa dni przed wejściem w życie znowelizowanych przepisów prawa telekomunikacyjnego, dotyczących między innymi zagadnień prywatności użytkowników Internetu, które zrodziły wiele znaków zapytania. Ostatnie prace Komisji Europejskiej oraz wzmożona dyskusja na temat reformy ochrony danych osobowych stanowiły dodatkowe czynniki aktualizujące potrzebę głębszego omówienia zagadnienia prywatności w nowych technologiach.

Przedstawiamy Państwu sprawozdanie z tego wydarzenia.

Pobierz plik